Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Παγωτό σοκολάτας με καρύδα

 Υλικά

  • 2 κουτιά (380 γραμμάρια) γάλα  πλήρες καρύδας
  • 1  ¼ φλιτζάνι ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνια σκόνη άγλυκο κακάο



 

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε. Αφήστε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει ελαφρά, περίπου 8 λεπτά.
 
Βήμα 2
Τοποθετήστε σε ένα δοχείο και παγώστε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά, περίπου 4 ώρες.
 
Βήμα 3
Ετοιμάστε την παγωτομηχανή σας και ρίξτε το μείγμα μέσα στον κάδο της παγωτομηχανής δουλεύοντας το  μέχρι να πήξει, για 15 έως 20 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 ώρες.
 
Βήμα 4
Αν δεν έχετε παγωτομηχανή τότε αφού χτυπήσετε το μείγμα στο μίξερ το αποθηκεύετε κατευθείαν στη κατάψυξη για 4 -6 ώρες ανακατεύοντας το κάθε 45 λεπτά για 4 φορές συνολικά.
 
 
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου