Τετάρτη 18 Μαΐου 2022

Φαβοκεφτέδες

Υλικά

  • Για τη φάβα
  • ½ κιλό φάβα
  • 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για τους φαβοκεφτέδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 γραμμάρια φρυγανιά
  • 100 γραμμάρια αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 200 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης
  • χυμό μισού λεμονιού
  • ελιές

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια χύτρα ταχύτητος βράζουμε μισό κιλό φάβα με ένα ξερό κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, δυο σκελίδες σκόρδο, ένα ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
 
Βήμα 2
Καλύπτουμε τα υλικά με ζεστό νερό και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά με κλειστό καπάκι.
 
Βήμα 3
Όταν κρυώσει η φάβα, την περνάμε από χειροκίνητο μύλο ή την πολτοποιούμε όπως αλλιώς μπορούμε (μίξερ, γουδί, πιρούνι).
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου