Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

Κολοκυθάκια γεμιστά με τυρί

Υλικά

  • 4 κολοκυθάκια (χοντρά και μεγάλου μεγέθους)
  • 1 καρότο (τριμμένο στον τρίφτη)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ματσάκι άνηθο (ψιλοκομμένο)
  • 200 γραμμάρια κατίκι
  • 200 γραμμάρια άπαχο τυρί κρέμα (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Ροζ πιπέρι
  •  

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε τις άκρες τους.
 
Βήμα 2
Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση και κατά μήκος και αφαιρούμε το μεγαλύτερο μέρος από το εσωτερικό τους.
 
Βήμα 3
Τα ζεματάμε σε νερό με λίγο αλάτι για 3 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
 
Βήμα 4
Παράλληλα, σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά μας το κατίκι, το τυρί κρέμα ( αν θέλουμε το βάζουμε), το τριμμένο καρότο και μαζί τον άνηθο και το σκόρδο.
 
Βήμα 5
Γεμίζουμε κάθε κολοκυθάκι με 2 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση, ρίχνουμε λίγο πιπέρι και τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
 
Βήμα 6
Καλύπτουμε με νερό τη μισή ποσότητα από τα κολοκυθάκια και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά με κλειστό καπάκι.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου