- 80 γραμμάρια γιαούρτι
- 1/4 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλιά του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
- 1/4 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι κοπανισμένο
- 1 αυγό
- 350 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε ή βουβαλίσιο τυρί
- 21 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 60 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 60 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό με
λίγο αλεύρι για να γίνει χυλός και την αφήνουμε σε θερμοκρασία 35 βαθμών
για περίπου 30 λεπτά να φουσκώσει και να κάνει φουσκάλες.
Βήμα 2
Ρίχνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί με τη μαγιά
στο μπολ του μίξερ και ζυμώνουμε με το γάντζο ζυμώματος μέχρι να γίνει η
ζύμη λεία και μαλακή.
Βήμα 3
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Σκεπάζουμε κι αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει περίπου μια ώρα σε ζεστό μέρος.
Βήμα 4
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 34 εκ. ή 2 μικρά και
αφού έχουμε πρώτα ανοίξει τη ζύμη στο επιθυμητό μέγεθος δηλαδή να έχει
πάχος 2 εκ. τη στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι μας.
Βήμα 5
Την αφήνουμε να φουσκώσει περίπου μία ώρα σε μέρος ζεστό στους 35 βαθμούς. Πρέπει να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Βήμα 6
Στη συνέχεια ψήνουμε για 15 λεπτά στους 160
βαθμούς με αέρα και μετά την αναποδογυρίζουμε πάνω σε μια σχάρα του
φούρνου και αφήνουμε για 30 λεπτά στους 120 βαθμούς με αέρα να
στεγνώσει.
Βήμα 7
Αφήστε να κρυώσει και στη συνέχεια την τοποθετείτε ξανά στη θέση της στο ταψί.
Βήμα 8
Έπειτα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 5
λεπτά. Όταν το σιρόπι είναι έτοιμο και ζεστό το ρίχνουμε
κουταλιά-κουταλιά στο κρύο εκμέκ κάνοντας τρύπες με μια οδοντογλυφίδα σε
απόσταση 2 εκ. τη μια κι από την άλλη.
Βήμα 9
Σερβίρουμε με μια φέτα από τυρί μασκαρπόνε ή βουβαλίσιο τυρί.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου