Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Μπρόκολο ογκρατέν με κρέμα γάλακτος

 Υλικά

  • 1 κιλό μπρόκολο
  • 4 αυγά
  • 400γρ. γραβιέρα Νάξου χοντροτριμμένη
  • 100γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 400ml κρέμα γάλακτος Ροδόπη
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένουμε το μπρόκολο και κρατάμε μόνο τις φουντίτσες.
 
Βήμα 2
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε το μπρόκολο για να βράσει. Προς το τέλος προσθέτουμε λίγο αλάτι.
 
Βήμα 3
Μόλις βράσει, το σουρώνουμε και όσο είναι ακόμη ζεστό, το στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
 
Βήμα 4
Χτυπάμε τα 4 αυγά με το σύρμα κουζίνας. Προσθέτουμε τη χοντροτριμμένη γραβιέρα, το κεφαλοτύρι, την κρέμα γάλακτος Ροδόπη, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε όλα καλά μαζί.
 
Βήμα 5
Τα περιχύνουμε στο μπρόκολο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου