Πέμπτη 31 Μαρτίου 2022

Σπαγγέτι με σκόρδο και παρμεζάνα

Υλικά

  • 1 συσκευασία μακαρόνια σπαγγέτι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 6 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φέτες λεπτές
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβουμε σε πολύ λεπτές τις σκελίδες σκόρδου, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό σε πολύ λεπτά κομματάκια.
 
Βήμα 2
Ρίχνουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο στο τηγάνι και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε τις φέτες σκόρδου μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
 
Βήμα 3
Προσθέτουμε μισό φλιτζάνι από το βραστό νερό και δυναμώνουμε την εστία για λίγο.
 
Βήμα 4
Ταυτόχρονα βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά. Τα σουρώνουμε και ρίχνουμε σε ένα πιάτο με τα μυρωδικά, το αλάτι, το ελαιόλαδο μαζί με τον μαϊντανό και την τριμμένη παρμεζάνα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου