Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Λαβράκι στον ατμό με τζίντζερ και φρέσκα κρεμμυδάκια

Υλικά

  • 1 ολόκληρο φρέσκο λαβράκι καθαρισμένο
  • 1 μικρή ρίζα τζίντζερ ψιλοκομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κοτσάνια από φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες, από τα πράσινα και τα λευκά μέρη
  • 2 συσκευασίες αποξηραμένα μανιτάρια
  • 1 κουταλιά της σούπας κρασί Siao Sing ή ξηρό σέρι
  • 2 κουταλιές καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές ελαφριά σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε έναν ατμομάγειρα ή μια κατσαρόλα.
 
Βήμα 2
Βάλτε το καθαρισμένο ψάρι σε μια πιατέλα. Ψεκάστε 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη μέσα στο ψάρι και άλλη μία κουταλιά της σούπας στην κορυφή του ψαριού.
 
Βήμα 3
Βάλτε μερικές λωρίδες τζίντζερ και το λευκό μέρος των κρεμμυδάκια μέσα στο ψάρι. Τοποθετείτε το υπόλοιπο πάνω από το ψάρι. Πασπαλίστε από πάνω με τα αποξηραμένα μανιτάρια, το ξηρό σέρι και τοποθετείτε το ψάρι στον ατμομάγειρα για 10-15 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να ψηθεί.
 
Βήμα 4
* Αν δεν έχετε ατμομάγειρα τότε για να μαγειρέψετε στον ατμό το ψάρι σας, θα χρειαστείτε ένα πιάτο που να είναι πυράντοχο (ένα πυρέξ, ή μεταλλικό). Βάζετε νερό στην κατσαρόλα μέχρι τη μέση, και τοποθέτησε το πιάτο με το ψάρι μέσα. Πρόσεξε το νερό να φτάνει μέχρι τα χείλη του πιάτου, και να μην μπαίνει μέσα. Κλείσε την κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει για 15 -20 λεπτά.
 
Βήμα 5
Στη συνέχεια ρίχνετε πάνω από το λαβράκι την σάλτσα σόγιας μαζί με το πράσινο μέρος των κρεμμυδιών και το σησαμέλαιο.
 
Βήμα 6
Ζεστάνετε το λάδι και τηγανίζετε το σκόρδο για ένα λεπτό. Αμέσως χύστε το σκόρδο πάνω από το λαβράκι και σερβίρετε. Σερβίρουμε με κουνουπίδι λεμονάτο με μπρόκολο.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου