Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Σπαγγέτι με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

 Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο αγελαδινό τυρί με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κουταλιές της σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού ή 2 κουταλιές του γλυκού ξερός βασιλικός
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζουμε νερό μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση και μια κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι. Ανοίγουμε τη θερμοκρασία στη μέγιστη ένταση και περιμένουμε να βράσει το νερό.
 
Βήμα 2
Μόλις βράσει, ρίχνουμε μέσα 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι. Όπως ρίχνουμε τα μακαρόνια, τα σπάμε με τα χέρια μας.
 
Βήμα 3
Ανακατεύουμε ελαφρά με ένα πηρούνι για να μην κολλήσουν και τα αφήνουμε να βράσουν για 6-8 λεπτά. Μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε με ένα σουρωτήρι και τα ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.
 
Βήμα 4
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, ρίχνομε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και περιμένουμε να ζεσταθεί.
 
Βήμα 5
Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνουμε με τη βότκα.
 
Βήμα 6
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει σε δυνατή φωτιά για 4-5 λεπτά και προσθέτουμε 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη,ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
 
Βήμα 7
Σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και γαρνίρουμε με τα φύλλα βασιλικού.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου