Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

Καραμελωμένα μπουτάκια κοτόπουλου

 Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά μελάσα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 6 μπούτια κοτόπουλου, ξεφλουδισμένα
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατεύετε όλα τα υλικά με ένα σύρμα εκτός από το κοτόπουλο.
 
Βήμα 2
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
 
Βήμα 3
Πασπαλίζετε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε το κοτόπουλο στο τηγάνι, το τσιγαρίζετε από όλες τις πλευρές.
 
Βήμα 4
Προσθέστε το μείγμα μελιού στο τηγάνι, γυρίζοντας το κοτόπουλο μια φορά. Μειώνετε την θερμοκρασία σε μεσαία προς χαμηλή.
 
Βήμα 5
Σκεπάζετε και μαγειρεύετε για 15 λεπτά ή μέχρι το κοτόπουλο να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα, γυρίζοντας το κάθε 5 λεπτά.
 
Βήμα 6
Βγάζετε από την εστία το τηγάνι και αφήνετε να κρυώσει για 15 λεπτά.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου