Εκτέλεση
Βήμα 1
Καθαρίστε και πλύνετε καλά τα αμπελόφυλλα και ζεματίστε τα με καυτό νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο χυμό λεμονιού και αλάτι.
Βήμα 2
Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το δυόσμο. Ανακατεύετε τον κιμά και το ρύζι και αλατοπιπερώνετε.
Βήμα 3
Παίρνετε ένα-ένα τα αμπελόφυλλα από την ανάποδη,
βάζετε μία κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση και το τυλίγετε σε
μακρόστενο ντολμαδάκι. Τοποθετήστε τα στη σειρά στην κατσαρόλα.
Βήμα 4
Προσθέστε 2 ποτήρια νερό, σκεπάστε τα από πάνω με
ένα πιάτο που να εφαρμόζει πάνω στα ντολμαδάκια και μαγειρέψτε τα για 40
λεπτά.
Βήμα 5
Αν τα μαγειρέψετε σε χύτρα ταχύτητας, δε χρειάζεται να τα σκεπάσετε με πιάτο και ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται στα 20 λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου