Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Σπιτικά ντολμαδάκια

 Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος
  • 3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού του καφέ ρύζι γλασέ
  • 300 γραμμάρια άπαχο γιαούρτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3⁄4 κιλού άπαχος κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1⁄4 κιλό αμπελόφυλλα
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 1 ματσάκι άνηθο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Καθαρίστε και πλύνετε καλά τα αμπελόφυλλα και ζεματίστε τα με καυτό νερό στο οποίο έχετε προσθέσει λίγο χυμό λεμονιού και αλάτι.
 
Βήμα 2
Ψιλοκόβετε το κρεμμυδάκι, τον άνηθο και το δυόσμο. Ανακατεύετε τον κιμά και το ρύζι και αλατοπιπερώνετε.
 
Βήμα 3
Παίρνετε ένα-ένα τα αμπελόφυλλα από την ανάποδη, βάζετε μία κουταλιά του γλυκού από τη γέμιση και το τυλίγετε σε μακρόστενο ντολμαδάκι. Τοποθετήστε τα στη σειρά στην κατσαρόλα.
 
Βήμα 4
Προσθέστε 2 ποτήρια νερό, σκεπάστε τα από πάνω με ένα πιάτο που να εφαρμόζει πάνω στα ντολμαδάκια και μαγειρέψτε τα για 40 λεπτά.
 
Βήμα 5
Αν τα μαγειρέψετε σε χύτρα ταχύτητας, δε χρειάζεται να τα σκεπάσετε με πιάτο και ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται στα 20 λεπτά.
 
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου