Εκτέλεση
Βήμα 1
Πλένετε το χταπόδι καλά και το ρίχνετε σε μια
κατσαρόλα με το ξίδι, χωρίς νερό. Σκεπάζετε και το αφήνετε να βράσει για
1 ½ με 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει.
Βήμα 2
Στη συνέχεια το βγάζετε από την κατσαρόλα και το
κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Κατόπιν το ξανά ρίχνετε στη κατσαρόλα και
προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι και τηγανίζετε για 5 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέτετε το κρασί, το ξίδι, το ντοματοπελτέ, τη
ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Αλατοπιπερώνετε,
σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30 με 40 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει
καλά το χταπόδι και να μείνει με τη σάλτσα του.
Βήμα 4
Προσθέστε το κοφτό μακαρονάκι 10 λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο και ανακατεύετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου