Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2022

Χταπόδι κρασάτο με κοφτό μακαρονάκι

 Υλικά

  • 2 με 2 ½ κιλά χταπόδι
  • 1 φλιτζάνι ξίδι
  • 200 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμάρια κόκκινο ξηρό κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • Αλατοπίπερο
  • 1 συσκευασία κοφτό μακαρονάκι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε το χταπόδι καλά και το ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με το ξίδι, χωρίς νερό. Σκεπάζετε και το αφήνετε να βράσει για 1 ½ με 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει.
 
Βήμα 2
Στη συνέχεια το βγάζετε από την κατσαρόλα και το κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Κατόπιν το ξανά ρίχνετε στη κατσαρόλα και προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι και τηγανίζετε για 5 λεπτά.
 
Βήμα 3
Προσθέτετε το κρασί, το ξίδι, το ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30 με 40 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι και να μείνει με τη σάλτσα του.
 
Βήμα 4
Προσθέστε το κοφτό μακαρονάκι 10 λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο και ανακατεύετε.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου