Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2022

Κοτόπουλο Cajun

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 1 κουταλιά του γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
  • 2 κουταλιές του γλυκού πάπρικα
  • 1 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένες νιφάδες πιπεριάς τσίλι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 μεσαίες ντομάτες, σε μεγάλα κομμάτια
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
  • 1 μεσαία πράσινη πιπεριά, χοντροκομμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας χοντροκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
  • 2 κουταλιές του γλυκού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκος χυμός lime

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αφαιρείτε αρχικά το δέρμα από τα φιλέτα. Αναμείξτε όλα τα συστατικά της μαρινάδας μαζί σε ένα μεγάλο δοχείο.
 
Βήμα 2
Βάλτε και γυρίστε το κοτόπουλο ώστε να επικαλυφθεί με το μείγμα. Καλύψτε το και βάλτε το στο ψυγείο για 15 λεπτά.
 
Βήμα 3
Εν τω μεταξύ φτιάξτε την τραγανή σάλτσα. Σε ένα δοχείο αναμείξτε όλα τα λαχανικά και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά μαζί.
 
Βήμα 4
Φτιάξτε ένα ντρέσινγκ χρησιμοποιώντας το ελαιόλαδο και τον χυμό lime, ρίξτε το στη σάλτσα και ανακατέψτε.
 
Βήμα 5
Ψήστε το κοτόπουλο σε ελαφρώς λαδωμένο τηγάνι για περίπου 15-20 λεπτά έως ότου ψηθεί καλά και γίνει καυτό.
 
Βήμα 6
Σερβίρετε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και συνοδεία σαλάτας.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου