Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022

Χοιρινές μπριζόλες με καλαμπόκι

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 1 ποτήρι μπύρα
  • 3 κρεμμύδια
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι φαρίνα
  • 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
  • 4 κουταλιές βούτυρο για το τσιγάρισμα
  • Αλάτι
  • Λίγη ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν. Έπειτα, τα βάζετε σε ένα βαθύ ταψί. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζετε τις μπριζόλες χωρίς να βάλετε επιπλέον βούτυρο.
 
Βήμα 2
Μετά βάζετε το καλαμπόκι, τη ντομάτα, τα κρεμμύδια και το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη.
 
Βήμα 3
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το αλεύρι μαζί με την μπύρα και την πάστα ντομάτας και ανακατεύετε καλά.
 
Βήμα 4
Τέλος, περιχύνετε τις μπριζόλες με τη σάλτσα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 35 λεπτά.
 
 
 
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου