Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Ηπειρώτικη ριζόπιτα

Υλικά

1 πακέτο έτοιμο παραδοσιακό φύλλο κρούστας ή παραδοσιακό φύλλο για πίτα

  • 200 γραμμάρια φρέσκο αγελαδινό βούτυρο λιωμένο
  • 3 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα

Εκτέλεση


Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το ρύζι για 3-4 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε τα τυριά ψιλοκομμένα με το μισοβρασμένο ρύζι και με λίγο αλάτι.
Βήμα 3
Βουτυρώνετε το ταψί, παίρνετε τα φύλλα ένα-ένα τα βουτυρώνετε και βάζετε τη γέμιση, εναλλάξ με τα φύλλα.
Βήμα 4
Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο και χαράζετε την πίτα σε κομμάτια.
Βήμα 5
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, το γάλα και το ρίχνετε σιγά-σιγά πάνω στη πίτα. Αφήνετε την πίτα να σταθεί μια ώρα ώστε να τραβήξει το αυγό και το γάλα.
Βήμα 6
Ψήνετε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς.
Βήμα 7
Μην πιέσετε τα φύλλα ώστε να βγει αφράτη η πίτα.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου