Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Πικάντικο ριζότο

 Υλικά

1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι (πάπρικα καυτερή) Φρέσκο πιπέρι

  • 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 2 φλιτζάνια ρύζι

Εκτέλεση


Βήμα 1
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ανακατεύετε το νερό, το κρασί και τον κύβο λαχανικών. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και μετά από λίγο προσθέτετε και τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν για 8 λεπτά.
Βήμα 2
Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε 1,5 φλιτζάνι νερό μέχρι να πάρει μια βράση. Ρίχνετε το ρύζι και το κόκκινο πιπέρι κι ανακατεύετε πάλι.
Βήμα 3
Περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί και συμπληρώνετε το υπόλοιπο νεράκι, μαγειρεύοντας για 15 λεπτά. Ανακατεύετε τακτικά.
Βήμα 4
Προς το τέλος ρίχνετε το τυρί κρέμα, αν χρειαστεί προσθέτετε ίσως λίγο νερό ακόμη. Μόλις το ρύζι μαλακώσει, ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.


Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου