1 κουταλιά του γλυκού κόκκινο πιπέρι (πάπρικα καυτερή) Φρέσκο πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- Αλάτι
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας τυρί κρέμα
- 1 κύβο λαχανικών
- 2 φλιτζάνια ρύζι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ανακατεύετε το νερό, το κρασί και τον κύβο λαχανικών. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και μετά από λίγο προσθέτετε και τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν για 8 λεπτά.
Βήμα 2
Χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε 1,5 φλιτζάνι νερό μέχρι να πάρει μια βράση. Ρίχνετε το ρύζι και το κόκκινο πιπέρι κι ανακατεύετε πάλι.
Βήμα 3
Περιμένετε μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί και συμπληρώνετε το υπόλοιπο νεράκι, μαγειρεύοντας για 15 λεπτά. Ανακατεύετε τακτικά.
Βήμα 4
Προς το τέλος ρίχνετε το τυρί κρέμα, αν χρειαστεί προσθέτετε ίσως λίγο νερό ακόμη. Μόλις το ρύζι μαλακώσει, ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου