Κρέας (μοσχαρίσιο ή κατσικίσιο
χοιρινό)Κρεμμύδια ξερά 2 ψιλοκομμένα
- Σάλτσα ντομάτα από 2 ντομάτες
- Αλάτι, κόκκινο πιπέρι
- Λάδι
- Μάραθο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες. Τις βάζετε σε ένα δοχείο με νερό για να μην μαυρίσουν.
Βήμα 2
Βάζετε το τηγάνι με το λάδι στην φωτιά για να κάψει.
Βήμα 3
Αλατίζετε ελαφρά τις πατάτες και τις ρίχνετε στο λάδι. Όταν τις βγάλετε, αν θέλετε προσθέστε αλάτι και ρίγανη.
Βήμα 4
Κόβετε το κρέας σε κομμάτια μερίδας και το βράζετε. Μόλις αρχίσει να αφρίζει, αφαιρείτε τον αφρό, χαμηλώνετε λίγο το μάτι της κουζίνας και το αφήνετε να βράσει μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμο, περίπου σε 35 – 45 λεπτά.
Βήμα 5
Τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια και ρίχνετε μέσα τα κομμάτια του κρέατος. Τα ανακατεύετε για λίγο και προσθέτετε την σάλτσα ντομάτας, το αλάτι, το πιπέρι και το μάραθο.
Βήμα 6
Σιγοβράζετε μέχρι να «δέσει» η σάλτσα για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 7
Σημείωση: Εάν η σάλτσα είναι από φρέσκιες ντομάτες θα πρέπει να προσθέσετε στο φαγητό λίγη ζάχαρη.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου