Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

Μακαρόνια με μοσχαράκι ραγού

Υλικά για 4-6 άτομα
  • 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο ψιλοκομμένο σε κυβάκια
  • 1-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2-3 κουταλιές βούτυρο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 2 ντομάτες ντομάτες τριμμένες
  • 1-2 κομμάτια ζάχαρη
  • 1 συσκευασία ζυμαρικά σέλινο ή ριγκατόνι
  • Τριμμένη γραβιέρα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ξύλο κοπής κόβετε το κρέας σε κομμάτια με μέγεθος αυγού και το τσιγαρίζετε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας, μαζί με τα κρεμμύδια, το βούτυρο για 10 λεπτά.
 
Βήμα 2
Ρίχνετε νερό, τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας, το αλάτι, το πιπέρι, τη ντομάτα και τη ζάχαρη.
 
Βήμα 3
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν ωσότου ψηθούν για περίπου 35 λεπτά ανακατεύοντας τακτικά για να δέσει η σάλτσα.
 
Βήμα 4
Στη συνέχεια βράζετε τα ζυμαρικά σε αρκετό αλατισμένο νερό για 8 λεπτά και σουρώνετε.
Βήμα 5

Σερβίρετε με τα ζυμαρικά το μοσχαράκι και πασπαλίζετε με τυρί τριμμένο.

 

 

 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου