Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Κριθαράκι με σκόρδο

Υλικά για 2-4 άτομα
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη ή στην πρέσα
  • 1 κούπα κριθαράκι μέτριο ή χοντρό
  • 2 1/2-3 κούπες νερό ζεστό
  • 1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε ροδέλες
  • 2 ντομάτες φρέσκες περασμένες στο μούλτι ή μισό κον-κασέ
  • αλάτι-πιπέρι
  • φέτα για το σερβίρισμα
  •  
  •  

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι να ζεσταθεί.
 
Βήμα 2
Προσθέτετε και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν.
 
Βήμα 3
Βάζετε στην κατσαρόλα το κριθαράκι και ανακατεύετε 2-3 φορές.
 
Βήμα 4
Προσθέτετε το νερό, την ντομάτα, την πιπεριά και το αλάτι.
 
Βήμα 5
Σκεπάζετε το φαγητό και αφήνετε να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να μείνει με λίγη σαλτσούλα.
 
Βήμα 6
Σερβίρετε τρίβοντας σε κάθε πιάτο τυρί φέτα και μπόλικο πιπέρι.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου