Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

Σουφλέ με κολοκυθάκια και ανάμεικτα τυριά

Υλικά για 2-4 άτομα

  • 500 γραμμάρια κολοκυθάκια
  • 200 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 500 ml γάλα
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • 200 γραμμάρια ανάμεικτα τριμμένα κίτρινα τυριά
  • 3 αυγά
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • λίγο φρέσκο δεντρολίβανο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  •  
  •  

Εκτέλεση

Βήμα 1
Καθαρίζετε τα κολοκυθάκια και τα τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη.
 
Βήμα 2
Τέλος, τα αλατίζετε και τα πασπαλίζετε με αλεύρι.
 
Βήμα 3
Χρησιμοποιώντας ένα πινέλο, αλείφετε με ελαιόλαδο το εσωτερικό ενός ταψιού.
 
Βήμα 4
Μέσα σε αυτό, τοποθετείτε τα κολοκυθάκια. Αμέσως μετά τα πασπαλίζετε με το σκόρδο.
 
Βήμα 5
Βάζετε τα κολοκυθάκια στο φούρνο να ψηθούν στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
 
Βήμα 6
Μόλις ψηθούν, βγάζετε από το φούρνο και τα ανακατεύετε με τα τριμμένα τυριά και το δεντρολίβανο.
 
Βήμα 7
Σε ένα μπολ ή σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά.
 
Βήμα 8
Στη συνέχεια, ανακατεύετε τα αυγά με το τυρί κρέμα και το γάλα.
 
Βήμα 9
Αλατοπιπερώνετε το μείγμα αυτό και το ενώνετε με τα κολοκυθάκια.
 
Βήμα 10
Αδειάζετε το μείγμα μαζί με τα κολοκυθάκια σε ένα πυρίμαχος σκεύος και ψήνετε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου