Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021

Μελιτζανοκεφτέδες

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2 αβγά
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Λίγο πιπέρι
  • Αλεύρι
  • 5 τσακώνικες μελιτζάνες
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 1/4 κιλού τυρί φέτα
  • 100 γραμμάρια μανούρι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ξύλο κοπής κόβετε τις μελιτζάνες σε ροδέλες και τις ψήνετε με λίγο λάδι στο φούρνο για 15 λεπτά.

Βήμα 2
Ταυτόχρονα βράζετε τις πατάτες. Βγάζετε τις μελιτζάνες από το φούρνο και τα βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τις πατάτες και τα κρεμμύδια.

Βήμα 3
Αφού τα πολτοποιήσετε, τα ρίχνετε σε μία βαθιά πιατέλα και προσθέτετε τα τυριά λιωμένα, τα αβγά, το μαϊντανό και το πιπέρι.

Βήμα 4
Ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ομοιογενής μάζα και μετά ρίχνετε λίγο – λίγο το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.

Βήμα 5
Σε τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνετε με ένα κουτάλι έναν – έναν τους κεφτέδες και τους τηγανίζετε.

Βήμα 6
Έπειτα τους στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε.




Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου