Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2021

Σπαγγέτι με αρακά και μπέικον

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 300 γραμμάρια σπαγγέτι
  • ½ κούπας κεφαλογραβιέρα
  • 1 κούπα ρεγκάτο
  • 200 γραμμάρια αρακάς
  • 50 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε φέτες
  • 1 κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • Αλάτι
  • πιπέρι λευκό
  • μαϊντανό
  • 2 κουταλιές σούπας λάδι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό για 8 λεπτά.
 
Βήμα 2
Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνετε το λάδι και μόλις κάψει λίγο ρίχνετε το μπέικον ψιλοκομμένο και τον αρακά.
 
Βήμα 3
Αφήνετε να μαραθούν λίγο χωρίς να καούν. Ανακατεύετε, ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και μόλις απορροφήσουν τα υγρά τους προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατεύετε.
 
Βήμα 4
Όταν λιώσουν τα τυριά προσθέτετε τα ζυμαρικά τα οποία έχετε σουρώσει (όχι πολύ καλά), ανακατεύετε και σερβίρετε στα πιάτα, γαρνίροντας με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου