Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Πανακότα με καραμέλα

Υλικά για 6-8 άτομα

Για την πανακότα

  • Μισό λίτρο γάλα
  • Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
  • 4 φύλλα ζελατίνης
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • Μία βανίλια κάψουλα
  • 100 γραμμάρια λικέρ amaretto

Για την καραμέλα

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Για την πανακότα

Βήμα 1
Βάζετε σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και τοποθετείτε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν.
 
Βήμα 2
Αποσύρετε, μεταφέρετε το μείγμα περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας.
 
Βήμα 3
Ανακατεύετε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει.
 
Βήμα 4
Τοποθετείτε το σκεύος της κρέμας γάλακτος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή. Βάζετε στο ψυγείο για 5 ώρες.
 
Βήμα 5
Για την καραμέλα
 
Βήμα 6
Φτιάχνετε την καραμέλα, βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού να βράσουν σε κατσαρόλα μέχρι να γίνει το χρώμα πυρρόξανθο.
 
Βήμα 7
Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα, την ρίχνετε πάνω από την πανακότα που έχει κρυώσει.
 
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου