Για την πανακότα
- Μισό λίτρο γάλα
- Μισό κιλό κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά
- 4 φύλλα ζελατίνης
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- Μία βανίλια κάψουλα
- 100 γραμμάρια λικέρ amaretto
Για την καραμέλα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουτάλι της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση
Για την πανακότα
Βήμα 1
Βάζετε
σε μια κατσαρόλα όλα τα υλικά, εκτός από τα φύλλα ζελατίνας και
τοποθετείτε στη φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να βράσουν.
Βήμα 2
Αποσύρετε, μεταφέρετε το μείγμα περιεχόμενο σε άλλο σκεύος και προσθέτετε τα φύλλα ζελατίνας.
Βήμα 3
Ανακατεύετε μέχρι η κρέμα γάλακτος να κρυώσει.
Βήμα 4
Τοποθετείτε
το σκεύος της κρέμας γάλακτος μέσα σε άλλο με παγάκια για να παγώσει
γρηγορότερα και να αποκτήσει το γλυκό καλύτερη υφή. Βάζετε στο ψυγείο
για 5 ώρες.
Βήμα 5
Για την καραμέλα
Βήμα 6
Φτιάχνετε
την καραμέλα, βάζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού να
βράσουν σε κατσαρόλα μέχρι να γίνει το χρώμα πυρρόξανθο.
Βήμα 7
Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα, την ρίχνετε πάνω από την πανακότα που έχει κρυώσει.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου