Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021

Πατάτες με πορτοκάλι

 Υλικά για 2-4 άτομα

  • 1 κιλό στρογγυλές πατατούλες για φούρνο
  • Ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι
  •  Χυμός από 2 πορτοκάλια
  •  Χυμός από 2 λεμόνια
  •  Μισό κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  •  Αλάτι
  •  Πιπέρι
  •  Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • άνηθος

Εκτέλεση

Βήμα 1
Πλένετε καλά τις πατάτες, τις βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος, τις αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
 
Βήμα 2
Τις σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά σκεπασμένες και για άλλα 30 λεπτά ξεσκέπαστες.
 
Βήμα 3
Τις γυρίζετε και από τις δύο πλευρές, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα και τις σερβίρετε με άνηθο.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου