Κυριακή 4 Ιουλίου 2021

Πίτσα με κρεμμύδι, ντομάτα και φέτα

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 400 γραμμάρια ζύμη για πίτσα ή φτιάχνετε δική σας ζύμη για πίτσα
  • 1 κιλό κρεμμύδι
  • 5 ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσια ή πάστα ελιάς
  • Λίγο λάδι
  • Θυμάρι
  • 150 γραμμάρια φέτα τριμμένη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τη ζύμη πίτσας (προαιρετικά)

  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά 16 γραμμάρια
  • 400 ml νερό ελαφρώς χλιαρό, προσοχή όχι πολύ ζεστό
  • 1 κοφτή κουταλιά του γλυκού ζάχαρη και 1 αλάτι προαιρετικά
  • 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Κόβετε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και τα σκόρδα σε χοντροκομμένες. Έπειτα πλένετε και κόβετε τις ντομάτες.
 
Βήμα 2
Σ’ ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και βάζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
 
Βήμα 3
Ψήνετε για μία ώρα σε πολύ χαμηλή φωτιά, έως ότου τα κρεμμύδια να λιώσουν σαν πουρέ.
 
Βήμα 4
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
 
Βήμα 5
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνετε το ζυμάρι και το τρυπάτε με το πιρούνι κατά τόπους.
 
Βήμα 6
Ρίχνετε τα κρεμμύδια από πάνω, τις ντομάτες, τις ελιές και πασπαλίζετε με τριμμένη φέτα.
 
Βήμα 7
Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Για τη ζύμη πίτσας (προαιρετικά)

Βήμα 1
Προσθέτετε σε ένα μπολ τα στερεά υλικά και τα ανακατεύουμε καλά.
 
Βήμα 2
Ρίχνετε όλο το νερό και με ένα πιρούνι, ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει σχετικά ομοιόμορφο.
 
Βήμα 3
Μόλις το μείγμα σταθεροποιηθεί, πασπαλίζετε με αλεύρι και ανακατεύετε εκ νέου μέχρι να μπορείτε να πιάσετε το μείγμα χωρίς να κολλάει στα χέρια σας.
 
Βήμα 4
Προσοχή, δεν βάζετε πολύ αλεύρι γιατί θα σφίξει και δεν το θέλετε αυτό, βάζετε όσο χρειάζεται ίσα για να μην κολλάει.
 
Βήμα 5
Αλευρώνετε μια επιφάνεια και ζυμώνετε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο. Αν αρχίσει να κολλάει του ρίχνετε λίγο αλεύρι.
 
Βήμα 6
Του δίνετε σχήμα μπάλας, ρίχνετε 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το ζυμώνετε για λίγο ακόμα και το σκεπάζετε με μια πετσέτα για 1 ώρα.
 
Βήμα 7
Όσο πιο ζεστός είναι ο χώρος τόσο το καλύτερο.
 
Βήμα 8
Εν τω μεταξύ μπορείτε να ετοιμάσετε τη σάλτσα για την πίτσα.
 
Βήμα 9
Μετά την 1 ώρα θα έχει φουσκώσει αρκετά. Ζυμώνετε ξανά το μείγμα και το αφήνετε να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά.
 
Βήμα 10
Τώρα μπορείτε να το κόψετε σε 3 κομμάτια και να βάλετε τα 2 σε ένα τάπερ στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση.
 
Βήμα 11
Το κομμάτι που θα κρατήσετε είναι αρκετό για μια πίτσα διαμέτρου 30 εκ. Το ανοίγετε με τον πλάστη και βάζετε τα υλικά που θέλετε.
 
Βήμα 12
Ψήνετε, σε προθερμασμένο φούρνο, στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου στους 250 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου