- 250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Αλάτι, άσπρο πιπέρι
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι Καρολίνα
- 6 φλιτζάνια τσαγιού ζεστό ζωμό κότας
- 5 – 6 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο ψιλοκομμένα
- 6 κουταλιές γλυκού βούτυρο
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 κλαδί σέλερι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε 3 κουταλιές της σούπας από
το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, το σέλερι και
τα μανιτάρια ψιλοκομμένα για 2 λεπτά.
Βήμα 2
Στη συνέχεια ρίχνετε και το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, αφού το αλατοπιπερώσετε καλά.
Βήμα 3
Δυναμώνετε τη φωτιά και γυρίζετε το κοτόπουλο να ροδίσει ολόγυρα.
Βήμα 4
Προσθέτετε το κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και χαμηλώνετε τη φωτιά.
Βήμα 5
Αφήνετε να βράσει για 30 περίπου λεπτά.
Βήμα 6
Στη διάρκεια ελέγχετε τα υγρά του, να μην στεγνώσει,
μαγειρεύετε σε χαμηλή εστία και με το καπάκι για να μην στεγνώσει το
κοτόπουλο αλλά αν χρειαστεί ρίχνετε και λίγο νεράκι.
Βήμα 7
Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα το κοτόπουλο από τη φωτιά και το βάζετε σε ζεστό μέρος να μην κρυώσει.
Βήμα 8
Ρίχνετε στην κατσαρόλα που έβρασε το κοτόπουλο, χωρίς να αδειάζετε τους χυμούς του, το ρύζι.
Βήμα 9
Μαγειρεύετε 2 – 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό κότας, από μισό φλιτζάνι κάθε φορά.
Βήμα 10
Όταν απορροφηθεί αυτό, προσθέτετε κι άλλο, μέχρι να
τελειώσει ο ζωμός και να μαλακώσει το ρύζι και μαγειρεύετε για περίπου
15 λεπτά.
Βήμα 11
Αλατίζετε και προσθέτετε το υπόλοιπο βούτυρο και την παρμεζάνα.
Βήμα 12
Μεταφέρετε το φαγητό σε πιατέλα, βάζετε και τα κομμάτια του κοτόπουλου και σερβίρετε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου