Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Σουφλέ πατάτας με πράσο και τυριά

Υλικά για 2-4 άτομα
  • 4 μέτριες πατάτες
  • 4 πράσα χονδρά
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
  • Περίπου ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 1 ½ φλιτζάνι τυριά χαμηλών λιπαρών τριμμένα (κατά προτίμηση ρεγγάτο και γκούντα)
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Καθαρίζετε και κόβετε τις πατάτες σε κύβους περίπου 2 εκατοστών, τις βάζετε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις ραντίζετε με λίγο ελαιόλαδο.
 
Βήμα 2
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
 
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι προσθέτετε περίπου 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνετε το πράσο σε ροδέλες.
 
Βήμα 4
Ανακατεύετε για 2-3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το κρεμμύδι.
 
Βήμα 5
Ανακατεύετε για άλλα 4-5 λεπτά και αποσύρετε από τη φωτιά.
 
Βήμα 6
Μόλις κρυώσει λιγάκι προσθέτετε το γάλα, τον άνηθο, τα αυγά χτυπημένα, τις ψητές πατάτες και τα τυριά.
 
Βήμα 7
Ανακατεύετε και αδειάζετε το μίγμα σε ένα πυρέξ. Ψήνετε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
 
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου