Τετάρτη, 28 Απριλίου 2021

Σουτζουκάκια με πατάτες στο φούρνο

Υλικά για 4-6 μερίδες

Για τα σουτζουκάκια

  • Μισό κιλό αρνίσιο κιμά
  • Ένα κρεμμύδι
  • Δύο φέτες ψωμί
  • Τέσσερις σκελίδες σκόρδο
  • 250 γραμμάρια πράσινες ελιές
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Κύμινο

Για τις πατάτες

  • 3 – 4 πατάτες
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 2 λεμόνια (ο χυμός τους)
  • 1 κουταλιά της σούπας δυόσμος ξερός
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 3 κουταλιές του γλυκού ρίγανη
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ζυμώνετε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το κύμινο, το αλατοπίπερο και το ψωμί, που έχετε μουσκέψει και στραγγίσει.
 
Βήμα 2
Πλάθετε μακρόστενα σουτζουκάκια και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τις πατάτες.
 
Βήμα 3
Σε ταψί, καθαρίζετε τις πατάτες σε κύβους και προσθέτετε τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι και νερό ή ζωμό ίσα ίσα να τις σκεπάζει.
 
Βήμα 4
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
 
Βήμα 5
Έπειτα, προσθέτετε τα σουτζουκάκια πάνω από τις πατάτες.
 
Βήμα 6
Ψήνετε στους 180 °C για περίπου 45 – 60 λεπτά.
 
Βήμα 7
Όταν τα σουτζουκάκια πάρουν χρώμα, περιχύνετε με χυμό λεμονιού και προσθέτετε τη ρίγανη.
 
Βήμα 8
Σερβίρετε τα σουτζουκάκια με τις πατάτες ζεστά.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου