Τρίτη, 27 Απριλίου 2021

Γερμανικό κέικ κολοκύθας

 Υλικά για 4-6 άτομα

  • 600 γραμμάρια κολοκύθα
  • 500 γραμμάρια αλεύρι
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 200 γραμμάρια καρύδια
  • 1 βανίλια
  • 200 ml λάδι
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • 1 φακελάκι μπέικιν παόυντερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
  • βούτυρο
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αρχικά χτυπάτε την κολοκύθα στο μπλέντερ.
 
Βήμα 2
Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους των αυγών και χτυπάτε σε ένα πιάτο τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
 
Βήμα 3
Στη συνέχεια βάζετε στον κάδο του μίξερ τους κρόκους των αυγών, 1 βανίλια, 400 γραμμάρια ζάχαρη, 200 ml λάδι και 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα.
 
Βήμα 4
Χτυπάτε καλά τα υλικά. Αμέσως μετά, προσθέτετε στο μείγμα την τριμμένη κολοκύθα.
 
Βήμα 5
Βάζετε σε ένα μπολ 500 γραμμάρια αλεύρι, 1 φακελάκι μπέικιν παόυντερ, 200 γραμμάρια καρύδια (αφού τα αλέσετε) και ½ κουταλάκι αλάτι.
 
Βήμα 6
Ανακατεύετε καλά και κατόπιν τα ρίχνετε και αυτά στο μείγμα και τα χτυπάτε στο μίξερ.
 
Βήμα 7
Τελευταία ρίχνετε τη μαρέγκα και ανακατεύετε με μια κουτάλα.
 
Βήμα 8
Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί. Αδειάζετε μέσα το μείγμα.
 
Βήμα 9
Προθερμαίνετε το φούρνο. Ψήνετε το κέικ στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου