- 2 πιπεριές μεγάλες (1 κόκκινη και 1 κίτρινη)
- 50 γρ. ελιές καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 80 γρ. κους κους προβρασμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Λίγο κύμινο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, τις καθαρίζουμε από τους σπόρους και τις μισές τις κόβουμε τετραγωνάκια.
Βήμα 2
Τα 2 άλλα μισά τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με λίγο νερό να βράσουν και να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο και σοτάρουμε τα κομματάκια από τις πιπεριές.
Βήμα 4
Προσθέτουμε ύστερα λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
Βήμα 5
Προσθέτουμε ύστερα το κους κους, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και λίγο ακόμα νερό και αφήνουμε να βράσουν για 5-10 λεπτά.
Βήμα 6
Σκεπάζουμε ύστερα και αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει καλά το κους κους.
Βήμα 7
Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις πιπεριές και σερβίρουμε.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου