Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021

Χωριάτικη πίτα με πατάτα και σπανάκι

Υλικά για 8 άτομα

  • 1 κιλό πατάτες βραστές
  • 600 γρ. σπανάκι φρέσκο
  • 250 γρ. μυζήθρα
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 50 γρ. γάλα πλήρες
  • 40 γρ. βούτυρο
  • Μοσχοκάρυδο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι μαζί με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαλακώσει για 3-4 λεπτά.
 
Βήμα 2
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Παίρνουμε τις πατάτες που έχουμε βράσει και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.
 
Βήμα 3
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μυζήθρα, το κεφαλοτύρι, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
 
Βήμα 4
Παίρνουμε ένα ταψί, απλώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε μία στρώση από τις πατάτες. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με τα τυριά και ¾ από το σπανάκι.
 
Βήμα 5
Ξεχωριστά χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
 
Βήμα 6
Αυτό το μείγμα το ρίχνουμε πάνω από το σπανάκι και τελειώνουμε από πάνω με μία στρώση από τις υπόλοιπες πατάτες και το ¼ από το σπανάκι που έχει μείνει.
 
Βήμα 7
Από πάνω βάζουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά.
 
 
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου