Υλικά για 8 άτομα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το σπανάκι μαζί με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαλακώσει για 3-4 λεπτά.
Βήμα 2
Αποσύρουμε από τη φωτιά. Παίρνουμε τις πατάτες που έχουμε βράσει και τις κόβουμε σε χοντρές φέτες.
Βήμα 3
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μυζήθρα, το κεφαλοτύρι, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Παίρνουμε ένα ταψί, απλώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε μία
στρώση από τις πατάτες. Από πάνω απλώνουμε το μείγμα με τα τυριά και ¾
από το σπανάκι.
Βήμα 5
Ξεχωριστά χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε λίγο μοσχοκάρυδο.
Βήμα 6
Αυτό το μείγμα το ρίχνουμε πάνω από το σπανάκι και
τελειώνουμε από πάνω με μία στρώση από τις υπόλοιπες πατάτες και το ¼
από το σπανάκι που έχει μείνει.
Βήμα 7
Από πάνω βάζουμε σε μικρά κομματάκια το βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 50 λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου