Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2021

Αρνί με λευκό κρασί

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κιλά μπούτι από αρνί ξεκοκαλισμένο
  • ½ λίτρο λευκό κρασί
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • Ζεστ και χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάζουμε το μπούτι αρνιού σε ένα ταψί για να το μαρινάρουμε. Το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το σκόρδο και το ζεστ από το λεμόνι και αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 1 μέρα.
 
Βήμα 2
Την επόμενη σουρώνουμε το κρέας από τη μαρινάτα και την κρατάμε στην άκρη.
 
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το αρνί μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.
 
Βήμα 4
Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί και το μεταφέρουμε στο ταψί μαζί με όλο το ζουμί.
 
Βήμα 5
Περνάμε τη μαρινάτα από σίτα, τη ρίχνουμε πάνω στο αρνί και αφήνουμε να ψηθεί στο φούρνο σιγά σιγά για 1,5 ώρα.
 
Βήμα 6
Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε από το ταψί και σερβίρουμε σε μία πιατέλα κόβοντας σε φέτες και βάζοντας ανάμεσα λίγα φύλλα δυόσμο.
 
Βήμα 7
Γαρνίρουμε ρίχνοντας επάνω τη μαρινάτα και το χυμό λεμονιού.

 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου