Υλικά για 4 άτομα
Εκτέλεση
- Χτυπάτε τους κόκκους του πιπεριού στο γουδί και αλατίζετε τις μπριζόλες καλά.
- Πατάτε καλά τις μπριζόλες να πάει το πιπέρι παντού κι από τις δύο πλευρές.
- Ζεσταίνετε καλά το τηγάνι πριν βάλετε το λάδι και στη συνέχεια βάζετε τις μπριζόλες (μία - μία αν δεν χωράνε).
- Μαγειρεύετε για 2 - 4 λεπτά, ανάλογα με το πόσο καλά θέλετε να έχουν ψηθεί μέσα.
- Τις μεταφέρετε σε ζεστά πιάτα και τις αφήνετε να ηρεμήσουν.
- Στη συνέχεια φτιάχνετε τη σάλτσα. Όσο είναι ακόμα το τηγάνι στη φωτιά και καίει καλά ρίχνετε με προσοχή το μπράντι ή το κονιάκ για 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτετε έπειτα τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος light.
- Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύετε και μετά από 2 λεπτά βάζετε τη σάλτσα πάνω στις μπριζόλες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου