Πέμπτη, 24 Δεκεμβρίου 2020

Χριστουγεννιάτικο κέικ

 Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ. γλ. γαρίφαλο τριμμένο
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Κομματάκια σοκολάτας υγείας ή σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175- 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετήστε όλα τα υγρά υλικά και προσθέστε και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  3. Ανακατέψτε καλά και αφήστε για λίγο στην άκρη.
  4. Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε όλα τα στέρεα υλικά ανακατεύοντας με μία κουτάλα.
  5. Προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα των στέρεων υλικών σε εκείνο των υγρών μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά.
  6. Αδειάστε το μείγμα σε μια φόρμα κέικ και από πάνω ρίξτε τα κομματάκια σοκολάτας.
  7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.

 

 

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου