Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Γεμιστές πατάτες φούρνου

Υλικά για 2 άτομα

  • 4 πατάτες
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι







Για τη γέμιση
  • βούτυρο
  • τυρί κρέμα
  • μπέικον ή γαλοπούλα

Εκτέλεση


  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Πλένουμε τις πατάτες σε κρύο νερό και τις τρίβουμε με ένα βουρτσάκι. Στη συνέχεια τις τρυπάμε ολόγυρα με ένα πιρούνι και τις ραντίζουμε με ηλιέλαιο.
  3. Πασπαλίζουμε με αλάτι και βάζουμε στο φούρνο στη δεύτερη σκάλα. Βάζουμε τις πατάτες σε σχάρα και ψήνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα.
  4. Για να δούμε αν έχουν ψηθεί οι πατάτες καλά, τις πιέζουμε με ένα μαχαίρι και αν δούμε πως είναι μαλακές, σημαίνει ότι είναι έτοιμες.
  5. Αφαιρούμε τις πατάτες από το φούρνο, αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και με ένα μαχαίρι τις χαράσσουμε μέχρι τη μέση. Πιέζουμε με μια
  6. πετσέτα τις δυο άκρες για να ανοίξουν.
  7. Για να τις γεμίσουμε βάζουμε λίγο βούτυρο μαζί με τυρί κρέμα και ψιλοκόβουμε μπέικον ή γαλοπούλα.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου