skip to main
|
skip to sidebar
Πίτσα με σπανάκι και παρμεζάνα
Υλικά για 4 άτομα
Για τη ζύμη
- 400 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
- 20 γραμμάρια μαγιά νωπή
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 200 γραμμάρια νερό
Για τη γέμιση
- 350 γραμμάρια σπανάκι φρέσκο
- 350 γραμμάρια ντομάτες σε ροδέλες
- 1 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- μοσχοκάρυδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κουταλιά ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μία μεγάλη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, φτιάχνουμε μια λακκούβα στο
κέντρο και μέσα εκεί ρίχνουμε τη μαγιά, διαλυμένη σε λίγο νερό με λίγο
αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει πολύ μαλακή.
- Ζυμώνουμε για 10 λεπτά ώσπου η ζύμη να γίνει λεία και μαλακή.
- Σχηματίζουμε με τη ζύμη μία μπάλα, τη χαράζουμε στα 4 για να
φουσκώσει πιο εύκολα, τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε σε
ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
- Αφού φουσκώσει, την ξαναζυμώνουμε, την ανοίγουμε και την απλώνουμε σε ταψί.
- Για τη γέμιση, βράζουμε το σπανάκι, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
- Ρίχνουμε στην ανοιγμένη ζύμη τις ντομάτες, το μείγμα σπανακιού, το
μοσχοκάρυδο, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και ραντίζουμε με το λάδι
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου