skip to main
|
skip to sidebar
Πίτσα πεπερόνι με σπιτική ζύμη
Υλικά για 8 κομμάτια
- 1 ¾ κούπα (220 γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (υπολογίστε και λίγο παραπάνω, σε περίπτωση που χρειαστεί)
- 1 κούπα (245 γρ.) γιαούρτι
- ½ κούπα (130 γρ.) έτοιμη σάλτσα για πίτσα
- 1 κούπα (100 γρ.) τριμμένη μοτσαρέλα
- Πεπερόνι κομμένο σε κομμάτια
-
-
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 β. Κελσίου
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το αλεύρι και το ζυμώνετε μέχρι να γίνουν μία μπάλα.
- Κατόπιν, αλευρώνετε μία επιφάνεια, παίρνετε το ζυμάρι, το
πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και το ανοίγετε με τα χέρια. Το πάχος της
ζύμης να είναι γύρω στα 30 εκ. Αν κολλάει η ζύμη μέχρι να την ανοίξετε,
ρίχνετε λίγο ακόμη αλεύρι.
- Αφού ανοίξετε τη ζύμη, τη μεταφέρετε στο ταψί που έχετε στρώσει μία λαδόκολλα.
- Ρίχνετε τη σάλτσα και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια.
- Μετά ρίχνετε τη μοτσαρέλα να πάει σε όλη την επιφάνεια.
- Προσθέτετε το πεπερόνι.
- Ψήνετε για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και η ζύμη πάρει χρώμα.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου