Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

Πίτσα πεπερόνι με σπιτική ζύμη

Υλικά για 8 κομμάτια

  • 1 ¾ κούπα (220 γρ.) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (υπολογίστε και λίγο παραπάνω, σε περίπτωση που χρειαστεί)
  • 1 κούπα (245 γρ.) γιαούρτι
  • ½ κούπα (130 γρ.) έτοιμη σάλτσα για πίτσα
  • 1 κούπα (100 γρ.) τριμμένη μοτσαρέλα
  • Πεπερόνι κομμένο σε κομμάτια
  •  
  •  

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 β. Κελσίου
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το γιαούρτι με το αλεύρι και το ζυμώνετε μέχρι να γίνουν μία μπάλα.
  3. Κατόπιν, αλευρώνετε μία επιφάνεια, παίρνετε το ζυμάρι, το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι και το ανοίγετε με τα χέρια. Το πάχος της ζύμης να είναι γύρω στα 30 εκ. Αν κολλάει η ζύμη μέχρι να την ανοίξετε, ρίχνετε λίγο ακόμη αλεύρι.
  4. Αφού ανοίξετε τη ζύμη, τη μεταφέρετε στο ταψί που έχετε στρώσει μία λαδόκολλα.
  5. Ρίχνετε τη σάλτσα και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια.
  6. Μετά ρίχνετε τη μοτσαρέλα να πάει σε όλη την επιφάνεια.
  7. Προσθέτετε το πεπερόνι.
  8. Ψήνετε για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και η ζύμη πάρει χρώμα.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου