Υλικά
- 225 γρ. μαύρη σοκολάτα σε κομμάτια
- 6 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 6 κρόκους αυγού
- 2 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 6 ασπράδια αυγού
- 100 γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα πορτοκαλιού
- 240 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα πορτοκαλιού
- 2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ προσθέστε τη σοκολάτα και το βούτυρο και τοποθετείστε στο φούρνο μικροκυμάτων για να λιώσουν, για περίπου 15 δευτερόλεπτα.
- Ανακατέψτε καλά και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν.
- Προσθέστε τους κρόκους αυγού και το ξύσμα πορτοκαλιού στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Χτυπήστε στο μίξερ τα ασπράδια αυγού μέχρι να γίνουν ολόλευκα και αφράτα. Προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη και συνεχίστε να χτυπάτε σε δυνατή ένταση.
- Προσθέστε σιγά σιγά τη σαντιγί στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 45- 50 λεπτά και αφήστε να κρυώσει.
Για την κρέμα πορτοκαλιού
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με το εκχύλισμα πορτοκαλιού και την ζάχαρη στο μίξερ.
- Μόλις κρυώσει το κέικ, σερβίρετε με γαρνίρισμα από την κρέμα πορτοκαλιού και ξύσμα πορτοκαλιού.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου