Υλικά για 6-8 άτομα
1 κρόκος αυγού, ελάχιστα χτυπημένος
1/2 κούπα καφέ ψιλοκομμένος άνηθος
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 φύλλο σφολιάτας
160 γραμμάρια έτοιμη πάστα ελιάς
Εκτέλεση
Σε ένα λεκανάκι ανακατεύουμε την πάστα ελιάς με τον άνηθο. Αν το μείγμα είναι πολύ σφικτό και δεν αλείφεται με ευκολία, το αραιώνουμε με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και απλώνουμε επάνω το μείγμα της πάστας ελιάς.
Κόβουμε τη σφολιάτα κατά πλάτος σε λωρίδες πάχους 1½ εκ., με το ροδάκι της πίτσας ή με ένα κοφτερό μαχαίρι. Τυλίγουμε την κάθε λωρίδα σε σφιχτό ρολό, όπως θα κάναμε με μια μεζούρα ραπτικής.
Λαδώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε μέσα τα ρολάκια, «ξαπλωμένα». Μ’ ένα πινέλο τα αλείφουμε καλά με τον κρόκο αυγού. Τα ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν, και τα σερβίρουμε ζεστά ή χλιαρά.
Συνοδεύετε με ντιπ μελιτζάνας ή ελιάς και λευκό κρασί.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου