Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Κρέπες με τόνο και τυρί

Υλικά για 4-6 άτομα
  300 γραμμάρια τυρί κρέμα
300 γραμμάρια τόνο χωρίς λάδι
2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
150 γραμμάρια καλαμπόκι
1 λεμόνι

 


 



8 φύλλα σαλάτα μαρούλι

Για τις κρέπες
250 γραμμάρια αλεύρι
3 αβγά
Λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
500 γραμμάρια γάλα φρέσκο


Εκτέλεση

 
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε με τον αυγοδάρτη το αλεύρι, τα αβγά και προσθέτετε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα μέχρι το μείγμα για τις κρέπες να γίνει ομοιόμορφο.
Η ζύμη για τις κρέπες είναι έτοιμη. Μπορείτε επίσης να ανακατέψετε και με ένα μίξερ.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 30εκ. και το αλείφετε με λίγο λάδι ή βούτυρο. Προσθέτετε 1 κουτάλα σούπας από το μείγμα και γέρνετε το τηγάνι για να απλωθεί το μείγμα στον πάτο του τηγανιού.
Ψήνετε την κρέπα σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά. Όταν ροδίσει, την γυρνάτε από την άλλη μεριά με μία πλατιά σπάτουλα. Φτιάχνετε τις υπόλοιπες κρέπες μέχρι να τελειώσει ο χυλός κατά τον ίδιο τρόπο, αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λάδι. Διατηρείτε τις κρέπες ζεστές.
Γεμίζετε κάθε κρέπα με μια σπάτουλα με 50 γραμμάρια τυρί κρέμα και προσθέτετε από 50 γραμμάρια τόνου τον οποίο έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια. Πασπαλίζετε από μισή κουταλιά κάπαρη και στάζετε μερικές σταγόνες από φρέσκο λεμόνι.
Τέλος, προσθέτετε το καλαμπόκι και από δύο φύλλα σαλάτας μαρούλι και κλείνετε την κρέπα στα τέσσερα. Την σερβίρετε σε ατομικό πιάτο. 



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου