Υλικά για 2-4 άτομα
8 -10 λιαστές ντομάτες από βαζάκι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
100 ml κόκκινο κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τα φυλλαράκια από 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
ή 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
800 γραμμάρια χοιρινό, κομμένο σε κύβους πάχους περίπου 2 εκ.
40 ml ελαιόλαδο
100 ml κόκκινο κρασί
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τα φυλλαράκια από 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι
ή 1/2 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό, τριμμένο
2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
800 γραμμάρια χοιρινό, κομμένο σε κύβους πάχους περίπου 2 εκ.
40 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι κατά προτίμηση αντικολλητικό και σοτάρουμε τους κύβους από το χοιρινό μας, μέχρι να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τις λιαστές ντομάτες, το θυμάρι και σβήνουμε με το κρασί.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το κρασί στο μισό και να δημιουργηθεί μια ελαφριά σάλτσα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλάτι και προσθέτουμε το δυόσμο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τηγανητές πατάτες και μπρόκολο περασμένο από τον ατμό. Συνοδεύουμε με λευκό κρασί.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου