Υλικά για 4-6 άτομα
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Κρόκο αβγού για το άλειμμα
μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
2 αβγά
1 1/2 κούπας ζάχαρη
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 πακέτο βούτυρο των 250 γρ.σε θερμοκρασία δωματίου
Γλάσο σοκολάτας (προαιρετικά)
1 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού κάρδαμο σκόνη
1/2 κουταλιά του γλυκού κοφτό μαστίχα Χίου (προσοχή στη μαστίχα αν μπει πολύ πικρίζει)
Κρόκο αβγού για το άλειμμα
μαύρο σουσάμι (προαιρετικά)
2 αβγά
1 1/2 κούπας ζάχαρη
200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
1 πακέτο βούτυρο των 250 γρ.σε θερμοκρασία δωματίου
Γλάσο σοκολάτας (προαιρετικά)
1 κουταλιά του γλυκού μαχλέπι σκόνη
1 κουταλιά του γλυκού κάρδαμο σκόνη
1/2 κουταλιά του γλυκού κοφτό μαστίχα Χίου (προσοχή στη μαστίχα αν μπει πολύ πικρίζει)
Εκτέλεση
Χτυπάμε σε κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά να αφρατέψουν. Προσθέτουμε στο μπολ το γιαούρτι και το βούτυρο. Χτυπάμε για λίγο. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και τα μυρωδικά. Χτυπάμε και πάλι για λίγο να ενωθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 30 εκ. Αλείφουμε με τον κρόκο όμορφα όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι,αν τελικά χρησιμοποιήσουμε.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις πάνω και κάτω για περίπου 40 λεπτά (εξαρτάται και από το φούρνο). Αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου