Υλικά για 4-6 άτομα
Για τα λαζάνια
50 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κομματάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
1/2 φλιτζάνια μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
1 κουτί λαζάνια
4-5 μελιτζάνες χωρίς την φλούδα κομμένες σε κύβους
5 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
100 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
100 γραμμάρια ανθότυρο κομμένο σε κύβους
Για τη σάλτσα
1/2 κουτί χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
Εκτέλεση
Για τα λαζάνια
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό βράζουμε τα λαζάνια για 5 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά.
Έπειτα σε ξύλο κοπής κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους και τηγανίζουμε ελαφρά. Μπορείτε και να τις ψήσετε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις σταφίδες ανακατεύουμε για λίγο.
Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, τα τυριά, την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Για τη σάλτσα
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα ντοματάκια και το χυμό ντομάτας. Βράζουμε τη σάλτσα μας για 10 λεπτά.
Έχουμε γεμίσει τα κανελόνια μας και τα στρώνουμε σε πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ρίχνουμε νερό αν χρειάζεται έτσι ώστε να σκεπαστούν τα κανελόνια και από πάνω πασπαλίζουμε με τυρί.
Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω για 30 λεπτά.
Για τα λαζάνια
50 γραμμάρια φέτα κομμένη σε κομματάκια
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
1 αυγό χτυπημένο
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
1/2 κουτί ψιλοκομμένο ντοματάκι
1/2 φλιτζάνια μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
1 κουτί λαζάνια
4-5 μελιτζάνες χωρίς την φλούδα κομμένες σε κύβους
5 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους
100 γραμμάρια ρεγκάτο τριμμένο
100 γραμμάρια ανθότυρο κομμένο σε κύβους
Για τη σάλτσα
1/2 κουτί χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
1/2 κουτί ψιλοκομμένα ντοματάκια
Εκτέλεση
Για τα λαζάνια
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένα νερό βράζουμε τα λαζάνια για 5 λεπτά ίσα – ίσα να είναι λίγο μαλακά.
Έπειτα σε ξύλο κοπής κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους και τηγανίζουμε ελαφρά. Μπορείτε και να τις ψήσετε στον φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα ντοματάκια, αλάτι και πιπέρι. Βράζουμε για 2-3 λεπτά σε σιγανή φωτιά. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις σταφίδες ανακατεύουμε για λίγο.
Μόλις μισοκρυώσει, ρίχνουμε το αυγό χτυπημένο, τα τυριά, την φρυγανιά και τον μαϊντανό και τα ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
Για τη σάλτσα
Σοτάρουμε το κρεμμύδι και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα ντοματάκια και το χυμό ντομάτας. Βράζουμε τη σάλτσα μας για 10 λεπτά.
Έχουμε γεμίσει τα κανελόνια μας και τα στρώνουμε σε πυρέξ το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε με τη σάλτσα και ρίχνουμε νερό αν χρειάζεται έτσι ώστε να σκεπαστούν τα κανελόνια και από πάνω πασπαλίζουμε με τυρί.
Κλείνουμε με αλουμινόχαρτο το πυρέξ πολύ καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω και κάτω για 30 λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου