Υλικά για 4-6 άτομα
100 γραμμάρια ζάχαρη
500 γραμμάρια βατόμουρα
300 ml λευκός αφρώδης οίνος
60 ml νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί μαζί με το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη κι αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τέλος τα βατόμουρα κι ανακατεύουμε να αρχίσουν να διαλύονται.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά να σταθεί. Περνάμε το μείγμα μέσα από σουρωτήρι, πατώντας ελαφρώς τα φρούτα με τα χέρια ή με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε σε μπολ, σκεπασμένο μεμβράνη, στο ψυγείο για 1 νύχτα, να κρυώσει καλά. Την επομένη, το δουλεύω στην παγωτομηχανή, σαν παγωτό.
Διαφορετικά μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε ένα μεταλλικό σκεύος που μπαίνει στην κατάψυξη.
Αφήνουμε 60 λεπτά λεπτά στην κατάψυξη, το βγάζουμε κι ανακατεύω πολύ καλά, να μαλακώσει η κρέμα και να μην πιάσει πάγο. Ξαναβάζω στην κατάψυξη κι επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία 3-4 φορές, κάθε 60 λεπτά.
100 γραμμάρια ζάχαρη
500 γραμμάρια βατόμουρα
300 ml λευκός αφρώδης οίνος
60 ml νερό
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί μαζί με το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη κι αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τέλος τα βατόμουρα κι ανακατεύουμε να αρχίσουν να διαλύονται.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά να σταθεί. Περνάμε το μείγμα μέσα από σουρωτήρι, πατώντας ελαφρώς τα φρούτα με τα χέρια ή με ένα κουτάλι.
Μεταφέρουμε σε μπολ, σκεπασμένο μεμβράνη, στο ψυγείο για 1 νύχτα, να κρυώσει καλά. Την επομένη, το δουλεύω στην παγωτομηχανή, σαν παγωτό.
Διαφορετικά μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε ένα μεταλλικό σκεύος που μπαίνει στην κατάψυξη.
Αφήνουμε 60 λεπτά λεπτά στην κατάψυξη, το βγάζουμε κι ανακατεύω πολύ καλά, να μαλακώσει η κρέμα και να μην πιάσει πάγο. Ξαναβάζω στην κατάψυξη κι επαναλαμβάνω την ίδια διαδικασία 3-4 φορές, κάθε 60 λεπτά.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου