Για τη σαρλότ
500 γραμμάρια μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
30 γραμμάρια limoncello
ξύσμα από 1 λεμόνι
φρουί γλασέ λεμόνι για το γαρνίρισμα
1 πακέτο σαβαγιάρ
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε μορφή κρέμας (όχι σφικτή σαντιγί)
80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Γλυκό του κουταλιού λεμόνι για το γαρνίρισμα ή φρουί
Για το limoncello
15 λεμόνια
2 μπουκάλια βότκα
4 φλιτζάνια ζάχαρη
5 φλιτζάνια νερό
500 γραμμάρια μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
30 γραμμάρια limoncello
ξύσμα από 1 λεμόνι
φρουί γλασέ λεμόνι για το γαρνίρισμα
1 πακέτο σαβαγιάρ
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε μορφή κρέμας (όχι σφικτή σαντιγί)
80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Γλυκό του κουταλιού λεμόνι για το γαρνίρισμα ή φρουί
Για το limoncello
15 λεμόνια
2 μπουκάλια βότκα
4 φλιτζάνια ζάχαρη
5 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
Για τη σαρλότ
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το μασκαρπόνε μαζί με την άχνη και προσθέτουμε το limoncello και την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας πολύ καλά έως ότου η σφίξει η κρέμα.
Σε μία ψηλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. τοποθετούμε, περιφερειακά, σαβαγιάρ όρθια, έτσι ώστε το ένα να καλύπτει το 1/3 του άλλου. Αδειάζουμε τη μισή κρέμα.
Καλύπτουμε με σαβαγιάρ και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Τελειώνουμε με σαβαγιάρ.
Αφήνουμε για 3-4 ώρες στο ψυγείο έως ότου η κρέμα σφίξει και ξεφορμάρουμε βουτώντας τη φόρμα σε ζεστό νερό. Το αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα. Γαρνίρουμε με γλυκό του κουταλιού λεμόνι ή φρουί γλασέ.
Για το limoncello
Πλένουμε καλά τα λεμόνια με τη φλούδα και τα αποφλοιώνουμε χωρίς να μείνει ίχνος από το άσπρο μέρος που πικρίζει. Σε ένα βάζο βάζουμε τη μία βότκα και το φλοιό των λεμονιών, σφραγίζουμε το βάζο και το φυλάμε για 40 ημέρες σε σκοτεινό μέρος.
Μετά από 40 ημέρες, διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό, βράζουμε για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι. Το προσθέτουμε στο βάζο με το λιμοντσέλο και παράλληλα ρίχνουμε και την υπόλοιπη βότκα. Σφραγίζουμε το βάζο για άλλες 40 ημέρες.
Φιλτράρουμε καλά και τοποθετούμε το ποτό σε φιάλες.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου