Υλικά για 4-6 άτομα
κόκκινη γλυκιά πιπεριά σε μικρά κομμάτια
πράσινη πιπεριά κέρατο σε λεπτές ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
2-3 κρεμμυδάκι φρέσκα ψιλοκομμένα
μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
λαδολέμονο
1 μικρό χταποδάκι περίπου 1 κιλό, βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
αγγουράκι τουρσί κομμένο σε κομματάκια
ελιές χωρίς κουκούτσι σε φέτες
πράσινη πιπεριά κέρατο σε λεπτές ροδέλες
1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
2-3 κρεμμυδάκι φρέσκα ψιλοκομμένα
μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
λαδολέμονο
1 μικρό χταποδάκι περίπου 1 κιλό, βρασμένο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
αγγουράκι τουρσί κομμένο σε κομματάκια
ελιές χωρίς κουκούτσι σε φέτες
Εκτέλεση
Βράζουμε για 20 λεπτά το χταπόδι για μαλακώσει.
Κόβουμε και ετοιμάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα.
Ανακατεύουμε καλά.
Περιχύνουμε με το λαδόξιδο ή το λαδολέμονο αφού χτυπήσουμε καλά σε βαζάκι.
Βάζουμε στο ψυγείο.
Σερβίρουμε τη σαλάτα κρύα
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου