Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Γρανίτα πορτοκάλι


Υλικά για 4-6 άτομα
  4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη
8 πορτοκάλια
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι

 




Εκτέλεση

 
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το νερό με 2 φλιτζάνια ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί καλά.
Προσθέτετε χυμό από 8 πορτοκάλια, το ξύσμα 1 πορτοκαλιού και 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού.

Εάν έχετε παγωτομηχανή τότε ρίχνετε όλα τα υλικά και ακολουθείτε τις οδηγίες του παρασκευαστή.
Ένας άλλος τρόπος είναι να βάλουμε σε ένα μπολ βάλτε 2 χούφτες παγάκια στο κάτω μέρος, και να προσθέσετε κρύο νερό μέχρι να καλύψει τα παγάκια.
Τοποθετήστε ένα μικρότερο μπολ στο παγωμένο νερό. Προσθέτετε το μείγμα της γρανίτας, ανακατεύοντας αργά με ένα σύρμα μέχρι να παγώσει αρκετά. Στη συνέχεια τοποθετείτε στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες και είναι έτοιμο.

Διαφορετικά βάζετε το μείγμα στη κατάψυξη και ανακατεύετε 6 φορές ανά 45 λεπτά.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου