Υλικά για 2-4 άτομα
5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
1 ποτήρι ντομάτα τριμμένη
2 δαφνόφυλλα, δεντρολίβανο
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
4 φιλέτα σφυρίδα ή φαγκρί
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
7 δαμάσκηνα
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτήρι ντομάτα τριμμένη
2 δαφνόφυλλα, δεντρολίβανο
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
αλάτι, πιπέρι
4 φιλέτα σφυρίδα ή φαγκρί
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
7 δαμάσκηνα
2 κρεμμύδια σε ροδέλες
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Εκτέλεση Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες, αραδιάζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρεμμυδιών και τα φιλέτα σφυρίδας.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Από πάνω σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και προσθέτουμε τη ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, τα δαμάσκηνα, το μαϊντανό και τέλος το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφυρίδα και σερβίρουμε ζεστό το ψάρι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου