Παρασκευή 17 Μαΐου 2019

Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι

Υλικά για 4-6 άτομα

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα από λάιμ
4 πορτοκάλια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
500 γραμμάρια φράουλες κομμένες στα 4


2 φλιτζάνια παγωμένα βατόμουρα

4 ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 ματσάκι φύλλα φρέσκου βασιλικού
4 κεσεδάκια γιαούρτι


Εκτέλεση

Βάζουμε τα κεσεδάκια με το γιαούρτι στη κατάψυξη για 35 περίπου λεπτά, να παγώσει καλά.
Σε μια κατσαρόλα ανακάτεψε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να πάρουν βράση.
Συνεχίστε το βράσιμο για 1 λεπτό να λιώσει τελείως η ζάχαρη και κατέβασε από τη φωτιά
Προσθέστε το βασιλικό και το ξύσμα λάιμ και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει και πέρασε το σιρόπι σου από σουρωτήρι
Ανέμειξε όλα τα φρούτα μαζί σε ένα μπολ και ράντισε με το σιρόπι.
Αφήνετε τα φρούτα για 10 λεπτά στη κατάψυξη να παγώσουν και σε ένα μπολάκι αναμειγνύεται τα φρούτα με το γιαούρτι και σερβίρετε.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου