Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη γέμιση
5 κουταλιές της σούπας φρέσκια ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες πιπεριές
3 κ. γλυκού μπούκοβο
αλάτι
3 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας
άνηθο, μαϊντανό
200 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Για τη ζύμη
1 πρέζα αλάτι
λίγο νερό
500 γραμμάρια αλεύρι
5 κουταλιές της σούπας φρέσκια ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες πιπεριές
3 κ. γλυκού μπούκοβο
αλάτι
3 κουταλιές της σούπας πελτέ τομάτας
άνηθο, μαϊντανό
200 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Για τη ζύμη
1 πρέζα αλάτι
λίγο νερό
500 γραμμάρια αλεύρι
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε μία πρέζα αλάτι, λίγο νερό και ζυμώνετε μέχρι να δέσει η ζύμη και να γίνει λεία. Την αφήνετε στην άκρη.
Για τη συναρμολόγηση γέμισης – ζύμης
Σε μπολ ετοιμάζετε τη γέμιση. Ρίχνετε τον κιμά σε ένα μπολ, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τη φρέσκια τριμμένη ντομάτα, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, 3 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπούκοβο, 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι, τον πελτέ ντομάτας και 2 κουταλιές μείγμα από ψιλοκομμένο άνηθο και μαϊντανό. Ανακατεύετε καλά με το χέρι.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη Ανοίγετε το κάθε μέρος σε ένα στρογγυλό φύλλο.
Απλώνετε πάνω σε όλη την επιφάνεια του φύλλου τη γέμιση που ετοιμάσατε και τη βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς ανοιχτή για περίπου 5 λεπτά.
Επαναλαμβάνετε με όσες πίτες θέλετε. Κάθε πίτα σερβίρετε με ντομάτα, καυτερή πιπεριά και χυμό λεμόνι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου