Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Γλυκό με μαρμελάδα και γιαούρτι

Υλικά για 2-4 άτομα

3/4 κούπας ζάχαρη
1 1/2 πακέτου μπισκότα θρυμματισμένα της επιλογής σας
μαρμελάδα της επιλογής μας
1/2 κιλό στραγγιστό γιαούρτι 2%


500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
ξηρούς καρπούς για το πασπάλισμα


Εκτέλεση
Ρίχνουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Στη συνέχεια, σε χαμηλά ποτήρια βάζουμε 3-4 κουταλιές από τα τριμμένα μπισκότα.
Ταυτόχρονα στον κάδο του μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το γιαούρτι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
Έπειτα, βάζουμε το μείγμα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά τις στρώσεις και τελειώνουμε απλώνοντας στην επιφάνεια της κρέμας την μαρμελάδα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει πολύ καλά για αρκετές ώρες. Πασπαλίζουμε το γλυκό με ξηρούς καρπούς της επιλογής μας και σερβίρουμε.
Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε μαρμελάδα κεράσι καθώς ταιριάζει απόλυτα.
Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου